top of page

Sinds 1933 is ons familiebedrijf gespecialiseerd in het projectmatig vervaardigen en produceren van sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen.

Historie_Foto_1_edited.jpg

Meebewegen met de maatschappij

We leven op het moment in turbulente en onzekere tijden die van ons allen een grote mate van flexibiliteit, inventiviteit en begrip vragen. Gedenksieraden wil in deze tijd van ‘afscheid op afstand’ en een verder digitaliserende samenleving de informatie omtrent de nagedachtenis, in de vorm van een gedenksieraad, zo eenvoudig mogelijk ter beschikking stellen.

 

Wij hebben de afgelopen tijd onze brochure opnieuw vormgegeven en gedigitaliseerd. Middels deze digitale brochure willen wij de nabestaanden ten alle tijden gemakkelijk een overzicht geven van onze gedenksieraden. Daarnaast hebben wij een aparte digitale business-to-business brochure ter beschikking, waarin per product alle benodigde specificaties en prijzen al zijn aangegeven. Hiermee willen wij het voor u als uitvaartondernemer zo eenvoudig mogelijk maken antwoordden op eventuele vragen te krijgen zodat de communicatie duidelijk en persoonlijk kan blijven.

Met vele jaren kennis en interesse in antieke juwelen en kunstvoorwerpen was het ons bekend dat rouwsieraden tot ver in de 19e eeuw ingebed waren in het rouwproces. Echter, in onze hedendaagse cultuur was het begrip rouwsieraad verdwenen. Het heeft ons doen besluiten om, inmiddels ruim 25 jaar geleden, het rouwsieraad opnieuw uit te vinden en vorm te geven.

 

Het gedenksieraad is inmiddels niet meer weg te denken en geeft voor velen een passende invulling aan het rouwproces en de rituelen omtrent de dood.

 

Tjalling Wolthuis heeft in de loop van de jaren ook diverse kunstprojecten geïnitieerd. Binnen deze projecten wordt er in samenwerking met ontwerpers gezocht naar een nieuwe interpretatie en invulling van wat voor hen nagedachtenis betekend en hoe deze wordt vormgegeven. Hiermee willen wij niet alleen unieke objecten creëren maar het gesprek en daarmee de evolutie van nagedachtenis een passende rol binnen ons bedrijf geven.

HarmBron06.jpg

Duurzaamheid

Tjalling Wolthuis Gedenksieraden levert al meer dan 80 jaar sieraden onder de kernwaarden vakmanschap, betrouwbaarheid en creativiteit. Van generatie op generatie bewegen we mee met de behoeftes van onze klant en maatschappij, en hechten daarbij veel waarde aan een transparante en vooruitstrevende manier van werken.

 

Gedenksieraden vervaardigd conflict vrije en ethische sieraden. Hierbij zorgen we ervoor dat elke stap in het creëren van onze sieraden bijdraagt aan een duurzame manier van werken. Wij staan voor vakmanschap, te beginnen met verantwoord ingekochte hoogwaardige edelmetalen tot aan het vervaardigen van onze sieraden door goud- en zilversmeden in ons eigen atelier in Schoonhoven. Tevens streven we ernaar zo duidelijk mogelijk te zijn over de oorsprong van de edelmetalen en hebben daarvoor zorgvuldig onze partners geslecteerd die voldoen aan de hoogste normen en waarden.

Nu er geen morgen is

maar een tijdloos altijd

is er leven zonder zorgen

in de eeuwigheid

 

Vandaag is de dag, morgen net zo goed

vol van het verhaal

die voor altijd het heden voedt

Jan van Nouhuys06.jpg
bottom of page